шаблоны joomla

За РОНА

Сряда, 29 Февруари 2012 11:10
Печат ПДФ

Ако се питате защо точно РОНА, бихме Ви отговорили, че през 1979 г. името е избрано спонтанно чрез жребий и може би някаква неписана сила даде шанс на първите две срички от имената на нейната създателка – "РО"сица "НА"лбантова - да се запишат на мястото на наименованието на някогашния Състав за естрадни танци от 80-те години.

През годините Формацията развива свои филиали към Завод „Мир” от група работещи жени, към Младежки дом в с. Минерални бани - Хасково, където занятията са провеждани със специална програма за сърдечно болни деца; работи се и с децата от Дом за деца в неравностойно положение „Асен Златаров” – Хасково. През 1994 г. формацията получава покана да участва в оперетата „Лелята на Чарли”, пожънала голям успех в Хасково и страната.

През 1999 г. – 2000 г. обучава и работи с младежите от Съюза на глухите в Хасково, като ги подготвя за годишния Фестивал за тежко чуващи в гр. Приморско. От 2000 година БФ РОНА се развива и работи под покрива на ОНЧ "ЗАРЯ", Хасково. През 2012 г се регистрира като Сдружение с нестопанска цел Спортен клуб "РОНА". През 2016 г е открит и филиал на клуба в град Пловдив.

В дългата история на съществуването си, РОНА се доизгражда със своята изключително активна дейност не само в България. Клубът участва и печели награди на танцови форуми в Словения, Румъния, Беларус, Чехия, Гърция, Полша, Унгария, Италия, Русия и др. Ежегодно клубът печели медали, купи и награди от фестивали в страната и чужбина. Носител е на Гранд При награди на множество конкурси - Стара Загора, Димитровград, София и др. Танцьорите от клуба са многократни световни и европейски шампиони. Сред най- талантливите има и стипендианти от Програмата за насърчаване на даровити деца от Министерството на Образованието, както и от Местната наредба на Община Хасково. Нашите изпълнители печелят и международни стипендии за обучение в чужбина - в Италия, в САЩ и др.

През 2016 г печели ГРАНД ПРИ на Международния танцов фестивал "Вълшебен свят" сред над 2000 участника от 51 клуба от 12 държави.


Всяка година танцовият клуб обновява своя репертоар, като стремежът е да се обхванат всички възрастови групи и всички танцови категории. Всеки сезон в актива на формацията са десетки концерти, взема дейно участие в благотворителни каузи, учи поколенията на отговорност, дисциплина и красота.


Спортен Клуб РОНА е ГАРАНТ ЗА УСПЕХ!

За участия, фестивали и концерти:
Милена Налбантова - Божилова - Хореограф и ръководител – 0886 050 070, 0888 229 734
Росен Божилов - Пом. ръководител и мениджър – 0888 254 852, 0896 614 518
Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

FACEBOOK

Вие сте в:   БФ РонаЗа насЗа РОНА